Te, Smoothie és a fogyókúrád

Évek óta súlyproblémával küzdesz, folyamatosan keresed a megfelelő fogyókúrát. Mi az amit a legtöbbet hallottál már?  Egyél sok-sok gyümölcsöt és zöldséget, csökkentsd a szénhidrát és zsírbeviteled, sportolj minél többet.
Először még felbuzdulva képes vagy megenni naponta 1 kiló almát vagy napközben szívesen elrágcsálsz egy szál sárgarépát de aztán eljön az a pillanat, hogy már picit szeretnéd színesebbé, változatosabbá tenni a zöldség és gyümölcsbevitelt. Na ekkor lép be fogyókúrád színterére a Smoothie.

 

Mi is az a Smoothie?

A Smoothie friss gyümölcsből vagy zöldségből készült energiabomba, mely tele van sok-sok vitaminnal és ásványianyaggal. Fogyaszthatjuk a nap bármely szakaszában, akár ebéd vagy vacsora helyett is.
Frissít, élénkít és nagyon fincsi.

 

Hogyan készítheted el a Smoothiet?

Nem kell hozzá más mint friss zöldség vagy gyümölcs amelyet pépesítesz turmixgép vagy rúdmixer segítségével, majd hígítod ásványvízzel, gyógyteával, szódavízzel vagy gyümölcslével.
Készítheted sűrűbbre vagy hígabbra ahogy Neked jól esik.

A gyümölcsös változata nem igényli, hogy ízesítsd de ha Te úgy kívánod akkor tehetsz bele mézet az édesítésére, vagy csepegtethetsz bele lime-ot, citromot.
További ízfokozás elérésére feldobhatod még mentalevéllel, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár kókuszreszelékkel vagy mandulaforgáccsal is.

Zöldséges változatát friss zöldfűszerekkel teheted még izgalmasabbá. Ilyen például a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring, a petrezsemelyzöld és a metélőhagyma is.

Nyári hónapokban ne hagyd ki a jégkockát amitől a Smoothied még inkább hűsítőként, frissítőként fog hatni szervezetedre.

 

Hogyan segít a Smoothie a fogyókúrád alatt?

A friss zöldségekben, gyümölcsökben található vitaminok és ásványianyagok energiával töltik fel szervezeted, frissebb, üdébb leszel tőle.

 

Fontos!

A Smoothie lényegét a friss alapanyag adja! Elkészítéséhez lehetőleg mindig friss, érett zöldséget, gyümölcsöt használj. Ha nagyon nem jutsz hozzá akkor helyettesítheted fagyasztott gyümölccsel is.
Nagyon-nagyon végszükség esetén pedig konzerv gyümölccsel. Ennél a változatnál különösen ügyelj rá, hogy jó minőségű és cukormentes legyen.

 

 

Smoothie-receptek nemcsak a fogyókúrád idejére!

1. Gyümölcsös Smoothie

 

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 1 őszibarack
  • 1 alma
  • 1 dl ásványvíz
  • pár csepp citromlé

Hogyan készítsd el?

A megmosott gyümölcsöket vád apróra dobáld bele a turmixgépbe. A gyümölcshalom tetejére öntsd rá az ásványvizet majd turmixold míg krémes állagú nem lesz.
Vedd elő kedvenc poharad töltsd bele a Scmoothie-t, csepegtess rá pár csepp citromlevet, kapj elő egy szívószálat és már szürcsölheted is a pillanatok alatt elkészíthető frissítőt.

 

2. Zöldséges Smoothie

 

Hozzávalók:

  • Fél fej zeller
  • 1 sárgarépa
  • pár karika póréhagyma
  • 0,5 dl céklalé
  • 1 dl sárgarépalé
  • Friss rozmaring és kakukkfű
  • egy csipet só és bors

Hogyan készítsd el?

A répát és a póréhagymát karikára, a zellert apró darabokra vágva tedd a turmixgépbe. Öntsd nyakon őket a zöldséglevekkel és a fűszerekkel. Turmixold addig míg krémes állagú nem lesz. Ezután öntsd pohárba, itt ne használj szívószálat mert a zöldségektől darabos lesz a smoothied. Sőt ha túlzottan darabosnak találod hígítsd még egy kevés zöldséglével.

 

Jó étvágyat hozzá!

4 hozzászólás


  1. A gyümölcsöset ma kipróbáltam! Igaz őszibarack helyett őszibarackos gyümölcslevet tettem hozzá, így kihagytam az almalét. Szerintem így is nagyon finom volt! Ajánlom mindenkinek!
    Nyami-nyami-nyami 🙂

    Válasz



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük