Ananászos fogyi süti

Jön a hétvége és azon gondolkoztam milyen édességet készítsek amit én is nyugodt szívvel, bűntudat nélkül megkóstolhatok.
Találtam egy remek gyümölcsös süti receptet ami remekül variálható, könnyen elkészíthető, fogyókúrás, ezért holnap ki is próbálom! 🙂

A recept szerint ananász a fő alkotóeleme a sütinek. Az ananászról az hír járja, hogy zsírégető hatású, azaz remekül hat fogyókúra során.
A valóság ebből annyi, hogy az ananász serkenti a zsírbontó enzimek működését, de ez még ne szegje kedved mert a gyümölcs tele van vitaminnal ( A-, B-, C-vitamin ), ásványi anyagokkal ( magnézium, mangán, kalcium, kálium, foszfor, vas ).

 

Ananászos fogyi süti

 
Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg Xilit
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 db tojás
  • 1 doboz cukrozatlan ananászkonzerv vagy friss ananász

 

Hogyan készítsd el?

A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a xilitet a kefirt, az olajat  és villával felvert tojásokat is.
Fakanállal jól összedolgozzuk, majd az így elkészült kevert tésztánkat olajozott formába öntjük.
A tetejét megrakjuk az ananász karikákkal és kb. 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Bármilyen fagyasztott és friss  gyümölccsel elkészíthető!

1 db süti kb. 160 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Elkészítettem, nagy sikerem volt vele. Valóban nem híztam tőle, mert csak egy kis szelet maradt nekem belőle.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.