Csípős csibemell

Gyakran halljuk, hogy a fogyókúra során fehér húst fogyasszunk.
Miért van ennek jelentősége? Magyarországon a zsírfogyasztás a többszöröse a kelleténél.
Ennek egyik oka, hogy a vörös húsok és húskészítmények sokkal több rejtett zsírt tartalmaznak mint a fehér húsok. Ezért van az, hogy a fogyókúra során csökkenteni kell a disznó, marha és egyéb vörös húsok fogyasztását és előtérbe kell helyezni a fehér húsok, például csirke, pulyka hal fogyasztását.

Ha Te is kifogytál a receptötletekből és nem tudod, hogyan készítsd el a csirkemellet nézd meg a mai receptet!

 

Csípős csibemell

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős paprika
  • 2 dl sovány joghurt vagy kefir
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • Ízlés szerint tengeri só, bors

 

Hogyan készítsd el?

A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd addig pároljuk míg ki nem fehéredik.
Ekkor hozzá adjuk a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát, tengeri sót, borsot és megszórjuk a liszttel. Néhány percig mér pirítjuk, majd ráöntjük a joghurtot és puhára pároljuk. Befejezésül zsírjára sütjük.
Bármilyen salátával tálaljuk. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és bátran fogyasztható a fogyókúra során.
Ha nem szereted a csípőset, akkor elkészítheted tv-paprikával is.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 300 Kcal és 4 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha úgy gondolod, hogy barátaidnak is jól jöhet ez a recept kérlek oszd meg Velük most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük