Csőben sült cukkini paradicsommal

A cukkini és a paradicsom remek párosítás a fogyókúra idején. Fincsi, laktató, kalóriaszegény egytálétel készíthető belőle, de tálalhatjuk sült húsok, halak mellé köretként is!

A cukkini ásványi anyagokban, vitaminokban és rostban gazdag zöldség, míg a paradicsom antioxidáns, immunerősítő hatásáról ismert.


 

Csőben sült cukkini paradicsommal

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű és borsikafű
  • 5 dkg magozott olívabogyó
  • 6 evőkanál olíva olaj
  • 6 evőkanál zöldséges alaplé
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

Hogyan készítsd el?

A cukkinit, a paradicsomot, a hámozott burgonyát és a vöröshagymát vékony karikára vágjuk.
Egy tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk felváltva a zöldségeket, ízesítjük sóval borssal.
Megszórjuk apróra vágott kakukkfű és borsikafű keverékével és a félbevágott olívabogyóval. A zöldséges alaplét összekeverjük az olívaolajjal és az így elkészült öntettel “nyakon öntjük ” a zöldségeket.
Kb. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

A recept 4 személyre szól, adagonként 250 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.