Édes fogyókúra: Sült banán

Ha rád tör az édesség utáni vágy a fogyókúra ideje alatt ne nyúlj rögtön csokoládéhoz, cukorkához. Készítsd el kb. 5 perc alatt a fogyókúrád során is bűntudat nélkül fogyasztható édességed a mézes sült banánt.
A banán tele van A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminnal, foszforral, magnéziummal, nátriummal, káliummal vassal, cinkkel és rostokkal.
A méz erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású, fokozza a teljesítő képességet, nyugtatja az idegrendszert.

 

Sült Banán

Hozzávalók:

  • 1 db nem túl érett banán
  • 1 kiskanál méz
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • Őrölt fahéj
  • Vaj vagy olívaolaj

 

Hogyan készítsd el?

A mézet összekeverjük a citromlével és a fahéjjal. A banánt meghámozzuk és először széltében majd hosszában is kettévágjuk azaz elnegyedeljük. A mézes páclével megkenegetjük a banán szeleteket, melyeket felhevített vajjal kikent teflonserpenyőbe, mérsékelt tűzön megsütjük ( mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük ).
Melegen tálaljuk.

 

Tipp: A sült banánt tálalhatjuk 1-2 gombóc saját elkészítésű házi fagyival, mandulaforgáccsal megszórva!

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.