Fogyókúra ideje alatt spárgakrémleves

A spárga jótékony hatását már a XVI. században felismerték, ezért gyógyászati célokra is alkalmazták.
A népi gyógyászatban alkalmazták fogfájás esetén, szívbetegségek során vízhajtó hatása miatt, vesekövesség esetén, mivel elősegíti a kő távozását.

Fogyókúra ideje alatt is bátran fogyasztható hiszen
95 %-a víz, rengeteg értékes vitamint és aminosavat tartalmaz, alacsony a szénhidrát, cukor és kalóriatartalma.

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg spárga
  • 2 dl sovány tej ( 1,5 %-os )
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • Ízlés szerint só, bors  és természetes édesítőszer
  • 1 liter víz

 

Hogyan készítsd el?

A spárgát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A spárga csúcsát külön gyűjtjük mert ezt később fogjuk felhasználni.
A felaprított spárgát feltesszük fél liter enyhén sós vízbe főzni.  Kb. 25 perc elteltével lehúzzuk a tűzről és picit hűlni hagyjuk, majd botmixer segítségével pépesítjük.
Az így kapott spárgapépet felöntjük a maradék fél liter vízzel és felforraljuk. Ízesítjük a leveskockával és beletesszük a félre tett spárgacsúcsokat is. Kb. 5 perc forralás után behabarjuk a levesünket a tejjel, tejszínnel, liszttel készült habarással.
Az elkészült spárgakrémlevesünket ízesítjük borssal, természetes édesítőszerrel és apróra vágott petrezselyemzölddel.

A recept 4 személyre szól, adagonként 95 Kcal és 8 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük