Fogyókúrás birsalmaleves

Nagyon keveset hallani a birsalmáról, pedig számtalan jótékony hatással bír szervezetünkre.

Pektintartalma segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító.
Magas C-, A-, B1-, B2-vitamin tartalma és ásványi anyag tartalma.
100 g birsalma mindössze 68 Kcal tartalmaz.

Készíthetünk belőle kompótot, desszertet, köretet vagy levest egyaránt.

 
 

Fogyókúrás birsalma leves

 

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 2 dl sovány tej vagy joghurt
  • 1 db citrom frissen facsart leve
  • Ízlés szerint fahéj és természetes édesítőszer
  • 6-7 db szegfűszeg
  • Pici só
  • kb. 1 evőkanál étkezési keményítő

 

Hogyan készítsd el?

A birsalmák magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt felkockázzuk és annyi vízbe tesszük, hogy éppen ellepje.  Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, frissen facsart citromlével és természetes édesítőszerrel, majd addig főzzük míg a birsalma megpuhul. A tejet vagy joghurtot összekeverjük az étkezési keményítővel és ezzel habarjuk be a levesünket.  Picit még főzzük, majd rúdmixerrel vagy turmixgép segítségével pürésítjük.

Tipp: A turmixolás vegyünk ki a félig elkészült levesünkből néhány birsalma kockát. Tálaláskor ezeket tegyük a tányérra, merjük rá a levest, majd szórjuk meg kevés pirított mandulával!

A recept 4 személyre szól!

Hidegen és langyosan is nagyon finom! Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.