Fogyókúrás brokkolikrémleves

A brokkoli, melyet az egyik unokatesóm csak zöld karfiolnak hív tele-tele van vitaminnal, ásványianyaggal. Főként C-vitamint és béta-karotint tartalmaz, de jelentős mennyiségben megtalálható benne a B1, B2 és B3 vitamin valamint a kalcium is.
 
Ebből a harsogó zöld növényből 15 perc alatt fincsi levest készíthetünk magunknak és családunknak, melyet a fogyókúránk alatt is bátran fogyaszthatunk melegen és hidegen egyaránt.

 

Brokkolikrémleves:

 
Hozzávalók:

4 személy részére:

  • Kb. 60 dkg Brokkoli
  • 12 dl zöldséges alaplé
  • Tengeri só, bors ízlés szerint
  • Mandulaforgács ízlés szerint

Hogyan készítsd el?

A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó vízben kb. 6-7 percig pároljuk. Az így előkészített brokkolit és az alaplevet botmixerrel összeturmixoljuk, ízesítjük, tálkákba öntjük.

A mandulaforgácsot serpenyőben megpirítjuk az elkészített levesünket ezzel díszítjük.
 
Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük