Fogyókúrás fagylalt házilag

Nagyon szeretem a fagylaltot és a jégkrémet, ezekről mondtam le a legnehezebben amikor fogyókúrába kezdtem. Meleg nyári estén olyan jó kiülni a hintaágyba egy nagy adag hűsítő finomsággal.

Úgy gondoltam ez már csak álomkép marad számomra, de amikor rám tört a fagylalt iránti vágy nem bírtam magammal és elkezdtem keresni kutatni a fogyókúrás fagylalt készítésének receptjeit.

Egy ilyen kutatásom alkalmával bukkantam rá a következő fogyókúrás, vitamindús fagyi ill. jégkrém receptekre.

 

# 1. Fogyókúrás jégkrém házilag

 

Hozzávalók:

  • Gyümölcslé
  • Méz
  • Jégkrém készítőforma vagy kicsi műanyag pohár spatulával

 

Hogyan készítsd el?

Adagokat direkt nem írtam mert mindenki annyi jégkrémet gyárt otthon amennyit csak szeretne és függ attól is, hogy mennyi forma áll rendelkezésére.

Bármilyen otthon lévő gyümölcsből gyümölcscentrifuga vagy citrusfacsaró segítségével gyümölcslét készítünk, ízlés szerint ízesítjük mézzel. Fontos, hogy egy picit édesítsük a jégkrémnek valót, mert lefagyasztva a gyümölcsök picit savanykásabbak.

Ezután a formába töltjük az édesített gyümölcslét, majd egy tálcára téve berakjuk a fagyasztóba. Amikor már félig megfagyott közepébe szúrunk egy spatulát ( gyógyszertárba beszerezhető ), majd amikor már jól lefagyasztottuk elővesszük és már élvezhetjük is a gyümölcsös hűsítő jégkrémcsodát.

 

# 2. Fogyókúrás jégkrém házilag másként

 

Hozzávalók:

 

Hogyan készítsd el?

Az otthon lévő gyümölcsöket tisztítsd meg majd pürésítsd össze botmixerrel.  Az összeturmixolt gyümölcshöz tegyél egy kevés növényi tejet vagy vizet, édesítsd mézzel majd mehetnek a formákba de akár rakhatjuk egy nagyobb műanyag dobozba is.

A fagyasztó mélyén készre fagy ezután ha formákba raktuk ehetjük is ha nagyobb dobozba tettük csak gombócozzuk ki, majd faljuk be a fogyókúrás desszertünket.

 

# 3. Fogyókúrás fagylalt házilag

 

Hozzávalók:

  • Gyümölcs kedved szerint
  • Natúr joghurt
  • Méz

 

 

Hogyan készítsd el?

A gyümölcsöket tisztítás után össze turmixoljuk botmixerrel, majd hozzáadjuk a joghurtot és a mézet és kb. 3-4 percig tovább turmixoljuk. Ha kész, a masszát egy tálba kanalazzuk és legalább 5 órán keresztül a fagyasztóban pihentetjük. Ha letelt az idő már kanalazhatjuk is a kigombócozott kedvünkre feldíszített hűsítő finomságot.

 

Tipp:

Fogyókúrás fagylaltodat feldobhatod ha fagyasztás előtt keversz bele gyümölcs- vagy csokidarabokat, diót, mogyorót, mandulát.

A házi gombócokat tálalhatod kompótos- vagy müzlis tálkákban, fagyi kehelyben vagy félbe vágott, kifacsart narancs vagy grapefruit héjába is. Díszítheted friss- vagy aszalt gyümölcscsel esetleg csurgathatsz rá jó minőségű ( min. 75 %-os kakaótartalmú ) olvasztott étcsokoládét.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

7 hozzászólás


  1. Hétvégén jönnek a szüleim ebédre!
    Remek desszert lesz a saját elkészítésű házi fagyim! 🙂

    Köszi a receptet!

    Válasz

  2. Jujj imádom a fagyit és a jégkrémet is, de most hogy fogyókúrázom nem mertem enni egyiket sem. Örülök, hogy mégsem kell lemondanom róluk.

    Válasz

  3. A fagyasztómba lapult eper és barack, melyekből ma elkészítettem a fagyit. Most várom haza a családtagokat! Biztosan nagy lesz az öröm ha vacsi után eléjük rakom 🙂

    Válasz

  4. Nálunk nagy sikere volt vasárnap az ebéd után 🙂
    Készült málnás, őszibarackos és citromos 🙂

    Válasz



  5. Fogyókúrába egyáltalán nem való a méz!!!

    Válasz

Hozzászólás a(z) Anna bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük