Fogyókúrás fűszeres ropogtatnivaló ( Grissini)

Néha olyan jól esne valami ropogtatni való a fogyókúra alatt is de semmi kedvünk zöldséget, gyümölcsöt rágcsálni.

Erre való a fogyókúrás ropogtatni való, mely egy kicsit olyan mint a ropi csak sokkal finomabb! 🙂

Az olaszoknál ezt grissininek hívják, melyet egy udvari pék készített először a király fiának.

Kápráztasd el családod vagy vendégeidet az ízletes, sokféleképpen variálható fogyókúrás ropogtatni valóval!

 

Fogyókúrás fűszeres ropogtatnivaló ( Grissini )

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • Fél kocka élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál majoránna

 

Hogyan készítsd el?

langyos vízen elkeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olívaolajat és a fűszereket és tésztát gyúrunk belőle, majd 40 percig kelesztjük.

Ezután jól átgyúrjuk és 10 percig ismét pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük 250 fokra ( légkeveréses sütő esetén 200 fokra ).

A tésztánkat 4 részre, majd minden negyedet 15 részre osztjuk. A felosztott tésztákból lisztezett deszkán kb. 25 cm hosszú rudakat sodrunk, melyet sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy ne érjenek össze.

A megformázott, tepsibe tett grissiniket 10 percig pihentetjük végül az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

 

A receptből 60 darab ropogtatni való lesz, darabonként 30 Kcal és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás


  1. Szia!Neked fehér lett vagy barna? mit lehet hozzá enni?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.