Egy fej káposzta árválkodik a hűtőben , ez maradt a hét elején beszerzett zöldségekből.
Ez is csak azért mert nehezen állok neki a feldolgozásának. Olyan macerás a feldarabolása, szalad végig az agyamon ahányszor kinyitom a hűtő ajtaját.
Végül mégiscsak belevágok és pikk-pakkra elkészülök vele :-).
Na de mi is készül egy fej fehér káposztából a fogyókúra idején? Nálunk a mai választás egy nagyon fincsi, kalóriaszegény, fogyókúrás főzelék.
Fogyókúrás paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 5 dl paradicsomlé ( cukormentes, a legjobb ha házi eltevésű )
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 evőkanál olíva olaj
- Ízlés szerint só és természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A vékony csíkokra felszeletelt káposztát és az apróra vágott vöröshagymát annyi sós vízben amennyi éppen csak ellep puhára főzzük.
Közben az olívaolajat felforrósítjuk és a lisztet megpirítjuk rajta, azaz rántást készítünk. Amikor a liszt aranybarnára felöntjük a paradicsomlével.
Folyamatosa kevergetés mellett felforraljuk, majd a megpuhult káposztához adom. Sóval, borssal, természetes édesítőszerrel ízesítjük miközben újra átforraljuk és már tálalhatjuk is.
A recept 6 személyre szól, adagonként 139 Kcal és 17 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Eddig nem főztem paradicsomos káposztát, mert azt hittem hizlal, ezt fogyókúrás receptet kipróbáltam, és ízlett a családomnak.