Fogyókúrás rakott kel

Gyermekkoromban a rakott kelből csak a húst és a rizst ettem ki, később fordult a kocka szívesebben ettem meg a káposztát és hagytam ott a husis cuccot, mígnem a disznóhúst fel nem cseréltem pulykamellre. Azóta minden részét kiélvezem a fogyókúrás rakott kelnek! 🙂

 
 

Fogyókúrás rakott kel

Hozzávalók:

  • Kb. 40 dkg darált pulykamell
  • 8 dkg rizs
  • 1,2 kg kelkáposzta
  • ízlés szerint őrölt bors, pirospaprika, őrölt köménymag
  • Fokhagyma
  • Kb. 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dl 20 %-os zsírtartalmú főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj

 

Hogyan készítsd el?

A káposztát leveleire szedjük és előfőzzük tengeri sós, köménymagos vízben, majd jól lecsepegtetjük. Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darált pulykahúst és addig pároljuk míg ki nem fehéredik. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük, majd felöntjük pici vízzel és készre pároljuk. Közben megfőzzük a rizst és összekeverjük a megfőtt hússal. Olívaolajjal kikenünk egy magas falú tepsit az aljára terítünk egy sor kelkáposztát, erre kerül egy sor rizses hús, a tetejét ismét egy sor kelkáposztával fedjük be. Meglocsoljuk a főzőtejszínnel és előmelegített sütőben jól összesütjük.
 
A recept 4 személyre szól, adagonként: 432 Kcal
 
Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.