Fogyókúrás rántott ponty

Aki fogyókúrázik az tudja, hogy messze el kell kerülnie a zsírban sült ételeket mint például a sült krumpli, rántott hús, rántott hal.

Sok családnál viszont az ünnepi vacsora egyik fő fogása a rántott hal. A jó hír, hogy ezt a fogást sem kell mellőznünk a fogyókúra ideje alatt.

Picit módosítanunk kell az eredeti recepten és máris ehetjük a finom, fogyókúrás rántott pontyunkat.

 

Fogyókúrás rántott ponty

 
Hozzávalók:

  • 6 szelet pontyfilé
  • Ízlés szerint tengeri só
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • Citrom

 

Hogyan készítsd el?

A halszeleteket besózva kb. fél órán keresztül állni hagyjuk. A panírozás ugyanúgy történik mint hagyományosan azaz először a teljes kiőrlésű búzalisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg a pontyszeleteket úgy, hogy mindenhol elfedje a bunda. Az olajat egy mélyebb edénybe öntjük és az előkészített halszeletek mindkét oldalát az olajba mártjuk.
A teflonserpenyőt olaj nélkül felhevítjük, majd ebbe tesszük a szeleteket. Fedő alatt kezdjük sütni az egyik oldalát mikor az megpirult megfordítjuk és fedő nélkül a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálaláskor citromkarikával és petrezselyemzölddel díszítjük.
A recept 6 személyre szól, adagonként 293 Kcal.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük