Fogyókúrás töltött hagyma

A hagymát az ókorban mágikus, a középkorban értékes és hatásos növénynek tartották.

A népi orvoslás szerint pedig számtalan jótékony hatással rendelkezik. Használták vizelethajtóként, köptetőként, vértisztítóként, emésztésjavítóként.

Ma pedig a magyar konyha egyik fő alkotórésze, szinte alig van olyan étel amibe nem teszünk hagymát.

Nekem az egyik kedvenc fogyókúrás főételem a töltött hagyma. Készítsd el Te is, hogy élvezhesd ízét jótékony hatásával egyaránt.

 

Fogyókúrás töltött hagyma

Hozzávalók:

  • 8 db nagy vöröshagyma
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 dl sovány tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • Ízlés szerint tengeri só, bors

 

Hogyan készítsd el?

A megtisztított vöröshagymát forrásban lévő vízben kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük.  Minden hagymáról levágunk egy kis kalapot és a belsejét kiszedjük úgy hogy kb. 1 cm-es hagymafal maradjon.

A kiszedett hagymadarabokat apró kockákra vágjuk  és a darált hússal, tojással, fűszerekkel jól összegyúrjuk.

A tepsit olíva olajjal kenjük ki, megszórjuk zsemlemorzsával és az üreges hagymákat szorosan egymás mellé a tepsibe ültetjük. A hagymákat a fűszeres darált hússal megtöltjük, tejföllel meglocsoljuk és lefedve előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt puhára sütjük, majd fedő nélkül picit megpirítjuk.

 

A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 282 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.