Fogyókúrás ünnepi tyúkhúsleves

Mi az ünnepeket a Nagyókánál összegyűlve ünnepeljük, erről sem Ő sem mi nem mondunk le. A karácsonyi menü elkészítése a család női tagjaira vár, de az ünnepi tyúkhúsleves elkészítését nem adja ki a kezéből. Tudja, hogy minden csajszi fogyókúrázik vagy legalábbis ügyel a vonalaira ezért a leves legfontosabb alkotórésze a szeretete amivel körülvesz minket egész évben.

Ha egy igazán fogyókúrás ünnepi levesre vágytok készítsétek el családotoknak.

 

Fogyókúrás ünnepi tyúkhúsleves

 

Hozzávalók:

  • Kb. 1,5 kg-os tyúk
  • 70 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé )
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg karfiol
  • 2 db tv-paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1-1 csokor petrezselyem és zellerzöld
  • Kb. 1 evőkanál tengeri só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint szemes bors
  • 1-2 db babérlevél
  • 3 szem szegfűszeg
  • Kb. 5 dkg cérnametélt

 

Hogyan készítsd el?

A tyúkot apróra vágjuk, a bőrt és a zsírt eltávolítjuk róla, majd egy nagy fazékba tesszük és felöntjük 3 liter vízzel. A szemes borsot, a babérlevelet, a szegfűszeget és fokhagymát teatojásba rakjuk és a tyúkhús mellé tesszük a vöröshagymával és a tengeri sóval együtt. Lassan, fedő nélkül felforraljuk, ha kell a keletkező habot leszedjük és gyöngyözve kb. 3 órán keresztül főzzük. Közben a zöldségeket előkészítjük és amikor a 3 óra letelt apránként a leveshez adjuk. Addig főzzük míg a zöldségek meg nem puhulnak. A levest picit állni hagyjuk majd szűrőn keresztül leszűrjük.
Tálaláskor külön tálra tesszük a kifőzött tésztát, a zöldségeket és a kicsontozott húst. A leszűrt leves tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyem és zeller zölddel. Forrón nagyon finom.
A recept kb. 10 személyre szól, adagonként 290 Kcal

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.