Gazdagságot hozó fogyókúrás rakott ponty

Milyen jó lenne a rajtunk lévő plusz kilókat zsíros bankókra cserélni! Mit szólsz hozzá ha azt mondom ez lehetséges?

A népi hagyomány szerint ha szilveszter vagy újév napján halat eszünk akkor a következő évben sok pénzünk lesz. A hal pikkelyei szimbolizálják az aprópénzt, azaz minél több a pikkely annál több a pénz! 🙂

Jó- jó de hogyan függ ez össze a fogyókúrával?

A hal nagyon egészséges és ha odafigyelünk az elkészítésére, például sovány halat választunk vagy eltávolítjuk róla a zsíros részeket,  akkor jótékony hatással lesz a fogyókúránkra is!
Ha pedig hihetünk a népi hagyománynak akkor ha halat eszünk súlyunk csökkenni,  pénzünk viszont gyarapodni fog az újévben!

Én nem merek kockáztatni! 🙂 A holnapi menü egyik főfogását a következő recept alapján készítem el.

 

Fogyókúrás rakott ponty

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg pontyfilé
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl szójatejszín
  • 1 dl sovány tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál szardellapaszta
  • Fél citrom frissen kifacsart leve és reszelt héja
  • 1 maréknyi kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint tengeri só és fehér bors

 

Hogyan készítsd el?

A vöröshagymát karikákra vágjuk és a olívaolajjal kikent zsemlemorzsával meghintett tepsibe szétterítjük, majd rálocsoljuk a szójatejet.

A pontyfiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével bedörzsöljük és a hagyma tetejére sorakoztatjuk úgy, hogy ne fedjék egymást.

A felszeletelt gombát felforrósított serpenyőben a vajon puhára pároljuk. Ha már kihűlt összekeverjük a tejföllel, a szardellapasztával, a kapribogyóval és a zúzott fokhagymával. Az elkészült öntetet a halszeletek tetején egyenletesen eloszlatjuk. A tepsit fóliával beborítjuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre pároljuk , majd fólia nélkül pirosra pirítjuk a rakott pontyunkat.

A recept 4 személyre szól, adagonként 398 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

További fogyókúrás szilveszteri recepteket itt találsz >>

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.