Gofri a fogyókúra idején

Takarítottam a konyhaszekrényt és láss csodát mi került a kezem ügyébe?

Egy doboz, melyben a gofrisütő lapult. Egyből eszembe jutott iskolás korom nyara, amikor a csajokkal minden nap vonatra szálltunk és elmentünk a közeli kisvárosban lévő strandra vagy uszodába.

Versenyeztünk egymással ki lesz barnább a nyár végére és ki tud minél több hosszt leúszni az úszómedencében! Eleinte elég gyér volt a színünk és az úszás teljesítményünk is hagyott némi kivetni valót,  de minden nap egyre jobbak lettünk és alakunkat is igen kedvezően formálta a vízben való tempózás.

Ami még ehhez az emlékhez tartozik az a strand büféje. Általában vittünk magunkkal szendvicset, gyümölcsöt, ásványvizet így nem voltunk ott gyakori vendégek, de volt ott  valami ami időnként “bűnre” csábított minket. Ez pedig nem volt más mint a csokis pudingos,tejszínhabbal megspékelt kívül ropogós, belül omlós gofri. Hmmm még most is érzem az ízét, nagyon szerettem.

Nem  halogattam a gofrisütést, a konyha rendberakása után nekiálltam és elkészítettem a fogyókúrás gofrit, melyet bűntudat nélkül ehetünk a fogyókúra ideje  alatt is 🙂

 

Fogyókúrás gofri

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Ízlés szerint tengeri só
  • 1,2 dl sovány tej
  • 3 dkg reszelt sajt

 

Hogyan készítsd el?

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.  A tejből, tojásból és a sütőporos, sós lisztből csomómentes masszát készítünk.
Kb. Fél órát pihentetjük, majd gofrisütőben kisütjük . A kisült gofrit megszórjuk reszelt sajttal, esetleg sovány tejföllel és jóízűen befaljuk.

1 db Kb 83 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük