Gulyásleves és a fogyókúra

A Gulyásleves a tartalmas levesek közé tartozik, ezért könnyen hihetjük azt, hogy a fogyókúra idején mellőznünk kell ezt az ételt. Ha Te is így gondolod, akkor számodra van egy jó hírem! A gulyásleves igenis fogyasztható a fogyókúrád alatt, sőt mivel nagyon laktató ezért ajánlott is, hiszen már egy adag is eltelít és a kalóriatartalma is alacsony.

 
 

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány marhahús
  • Kb. 30 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors és csípős paprika
  • Tengeri só
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv-paprika

 

Hogyan készítsd el?

Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk pár percig.

Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát és a kockára vágott marhahúst. Addig főzzük míg a marhahús félig megpuhul közben ha szükséges folyamatosan pótoljuk a vizet.

Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott burgonyát, a csípős paprikát és kb. 1 liter vízzel felengedjük. Az egészet puhára főzzük.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 254 Kcal.

Jó étvágyat hozzá 🙂

1 hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük