Hamis mexikói leves

Neked mi jut eszedbe a mexikói konyháról? Már hallom is ahogy rávágod: “kukorica“!

Pedig az eredeti mexikói konyhára leginkább a tortilla, a chili paprika és a bab a jellemző, mivel ezek közül az egyik biztosan szerepel az elkészített ételeikben.

Nálunk mégis a kukoricás ételek híresültek el mexikói ételként, ezért ma egy igazi magyar-mexikói vagyis hamis mexikói levest hoztam Nektek, amit lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthetsz a fogyókúrádba és nagyon fincsi! 🙂

 

Hamis mexikói leves

 
Hozzávalók:

  • 50 dkg csemegekukorica ( dobozos )
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fél csípős paprika
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 liter zöldséges alaplé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl sovány tejföl
  • 1 db paradicsom
  • Fél csokor petrezselyem
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

Az olíva olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kukoricát, a kockára vágott paprikát és a csípős paprikát is. Felöntjük 1 liter zöldséges alaplével, majd kb. 30 percig főzzük.
Ezután 4 evőkanálnyit kiveszünk a leves sűrűjéből, a maradékot rúdmixerrel összeturmixoljuk úgy, hogy a levesünk darabos legyen. Az étkezési keményítőt fél liter vízben feloldjuk és a darabosra turmixolt leveshez adjuk. Ha kell ízesítjük tengeri sóval, borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt és jól átforraljuk.

Tálalás: Minden tányérba teszünk 1-1 evőkanálnyit a félretett leves sűrűjéből, erre merjük rá a levest, melyet díszítünk apróra vágott paradicsommal és petrezselyem levéllel díszítjük.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 201 Kcal.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Nekem kicsit bonyolultnak tűnik a recept, de a kisfiam nagyon szereti a kukoricát. Igaz levesbe még nem evett, de talán ízlene neki.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.