Hűsítő uborkaleves

Az uborka rendkívül jó hatással bír a fogyókúránkra, hiszen nagyon magas  víztartalmú ( 90 %), könnyen emészthető, alacsony kalóriatartalmú zöldség.

Fogyasztása során C-vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, foszfort, vasat juttatunk a szervezetünkbe. Ismert még vízhajtó-, anyagcsere gyorsító, gyulladáscsökkentő hatása.

Alkalmazhatod külsőleg bőröd ápolására és rovarcsípések esetén is.

 

Hűsítő uborkaleves

 

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db avokádó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldséges alaplé
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 kispohár sovány joghurt
  • Ízlés szerint tengeri só, bors és római kömény
  • Pár darab hónapos retek

Hogyan készítsd el?

Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Az avokádót is ugyanígy készítjük elő.
A hagymát apróra daraboljuk, majd a felkockázott uborkával és avokádóval és a hozzáadott zúzott fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a zöldséges alaplét, a citromlevet, a joghurtot és  jól összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és római köménnyel, majd kb. 1 óra alatt jól lehűtjük.
Amikor jól lehűlt tálkákba szedjük, tetejét díszítjük karikára vágott retekkel és már kanalazhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként 307 Kcal és 10 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

TIPP:  Reszelj le egy kis darab uborkát, majd tedd fel egyenletesen az arcodra, kb. 10-15 perc után mosd le.
Száraz bőr esetén az uborkához vagy összetört avokádóhoz keverj hozzá 1 evőkanál tejszínt, az így elkészült pakolást vidd fel az arcodra, hagyd rajta 20 percig majd langyos vízzel most le.
Az eredmény friss, üde, feszes arcbőr.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük