Hűsítő uborkaleves

Az uborka rendkívül jó hatással bír a fogyókúránkra, hiszen nagyon magas  víztartalmú ( 90 %), könnyen emészthető, alacsony kalóriatartalmú zöldség.

Fogyasztása során C-vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, foszfort, vasat juttatunk a szervezetünkbe. Ismert még vízhajtó-, anyagcsere gyorsító, gyulladáscsökkentő hatása.

Alkalmazhatod külsőleg bőröd ápolására és rovarcsípések esetén is.

 

Hűsítő uborkaleves

 

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db avokádó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldséges alaplé
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 kispohár sovány joghurt
  • Ízlés szerint tengeri só, bors és római kömény
  • Pár darab hónapos retek

Hogyan készítsd el?

Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Az avokádót is ugyanígy készítjük elő.
A hagymát apróra daraboljuk, majd a felkockázott uborkával és avokádóval és a hozzáadott zúzott fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a zöldséges alaplét, a citromlevet, a joghurtot és  jól összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és római köménnyel, majd kb. 1 óra alatt jól lehűtjük.
Amikor jól lehűlt tálkákba szedjük, tetejét díszítjük karikára vágott retekkel és már kanalazhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként 307 Kcal és 10 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

TIPP:  Reszelj le egy kis darab uborkát, majd tedd fel egyenletesen az arcodra, kb. 10-15 perc után mosd le.
Száraz bőr esetén az uborkához vagy összetört avokádóhoz keverj hozzá 1 evőkanál tejszínt, az így elkészült pakolást vidd fel az arcodra, hagyd rajta 20 percig majd langyos vízzel most le.
Az eredmény friss, üde, feszes arcbőr.

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.