Igazi karcsúsító vendégváró édesség

A fogyókúrázó háziasszony egyik rémálma ha váratlan vendégek érkeznek.  A csábítás elkerülése miatt nem tart otthon semmi nassolni valót ezért nagy bajban van, hogy mivel kínálja meg a látogatókat.

Az én egyik kedvencem a gyorsan elkészíthető mégis ezerféleképpen variálható muffin. A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük, kis sütemény kapszlikba töltjük és 20-30 perc alatt készre sütjük és már tálalhatjuk is a vendégeknek.

A legnagyobb örömhír, hogy mi is ehetünk belőle egy darabot a fogyókúra ideje alatt is, de legyünk gyorsak, mert különben csak az üresen árválkodó süteményes papírok fognak ránk mosolyogni a tányérról.

Fahéjas almás muffin

 

Hozzávalók:

  • 9 dkg Xilit
  • 1 evőkanál fahéj
  • 12 dkg finom búzaliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Csipet só
  • 22 dkg sovány joghurt
  • 1 tojás
  • 3  evőkanál olíva olaj
  • 1 nagy darab alma

 

Hogyan készítsd el?

 

A sütőt 200 fokra melegítjük.  A Xilitet a fahéjjal, a lisztel, a sütőporral és a sóval összekeverjük egy tálba.
Egy másik tálba öntjük a joghurtot, a tojást és az olajat és ezt is összekeverjük, majd hozzá adjuk a lisztes keveréket.
Az almát meghámozzuk apró kockákra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk, majd megtöltjük a tésztával és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 12 db muffin lesz, adagonként: 140 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.