Karalábésaláta

Egész évben fincsi, fogyókúrás nyers saláta készíthető karalábéból, sárgarépából és uborkából.

Ha nyersen készíted el akkor ezekben a zöldségekben lévő összes vitamin és ásványi anyag a szervezetedben landol,  hiszen a párolás során veszítenek ennek mennyiségéből.

 

Karalábésaláta

 
Hozzávalók:

  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg uborka
  • 1 dl sovány kefir
  • 1 dkg mustár
  • 1 kis csokor kapor
  • Ízlés szerint tengeri só, bors és frissen facsart citromlé
  • Pár darab salátalevél

 

Hogyan készítsd el?

A zöldségeket nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük.  Összekeverjük a kefirt a frissen facsart citromlével, a sóvak, borssal és a mustárral.
A lereszelt zöldségeket összekeverjük az ízesített kefirrel és salátalevéllel bélelt tálba öntjük, megszórjuk kaporral és hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A recept 4 személyre szól, adagonként 177 Kcal és 22 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük