Kertészleves

Miért lett a kertészleves kertészleves?

Azért mert sok-sok zöldségféle felhasználásával készül amit a kiskertész megtermelhet a kertjében.

Ha nekünk nincs is konyhakertünk akkor is szerezzük be a hozzávalókat és készítsük el, mert nagyon finom, laktató mégis fogyókúrás leves lesz a végeredmény.

 
 
 

Kertészleves

 
Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • Ízlés szerint tengeri só és bors
  • Pici pirospaprika
  • 4 dkg levestészta

 

Hogyan készítsd el?

A zöldségeket felkarikázzuk vagy felkockázzuk kedvünk szerint, majd az olíva olajon picit előpároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, majd addig főzzük míg a zöldségek félig megpuhulnak.
Ekkor beletesszük a kelbimbót és  a karfiolrózsákat és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész beletesszük a tésztát és készre főzzük.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

A recept 4 személyre szól, adagonként 182 Kcal és 25,7 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Megpróbálnám hátha sikerülne

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.