Marha(jó) almával párolva

Az alma télen-nyáron kapható gyümölcs és ha rendszeresen fogyasztjuk akkor erősíti az izmokat, védi a gyomrot, csökkenti a koleszterinszintet és felfrissít.

Nekem egy bajom van vele, csak akkor szeretem ha friss, ropogós. Amikor már kásás nem szívesen fogyasztom magában, ilyenkor felhasználom valami fincsi fogyókúrás fogás elkészítéséhez.

Készíthetünk belőle levest, desszertet, de remekül illik sült húsokhoz is.

 

Marha(jó) almával párolva

Hozzávalók:

  • 30 dkg Marhahús ( 4 szelet )
  • 3  kávéskanál olívaolaj
  • 4 mokkás kanál tengeri só
  • 1 mokkás kanál gyömbér
  • 1 mokkás kanál őrölt szerecsendió
  • 2 db alma

 

Hogyan készítsd el?

A marhahús szeleteket besózzuk és az olíva olajba elkevert gyömbér és szerecsendió keverékével bekenjük, majd az előírásnak megfelelő módon ( fél órát hideg vízben áztatjuk )  előkészített cserépedénybe egymás mellé fektetjük.
Az almákból eltávolítjuk a magházat, majd a felkarikázott almaszeletekkel beborítjuk az előkészített húsunkat és meglocsoljuk vízzel. Előmelegített sütőben készre sütjük úgy, hogy a sülés közben elpárolgott vizet szükség szerint pótoljuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 175 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.