Mediterrán zöldségkavalkád

A magyar konyha jellegzetessége, hogy a húsok mellé sült krumplit, törtkrumplit, főtt rizst, tésztát tálalnak fel.

Ha Te fogyókúrázol, akkor próbáld ki a Mediterrán zöldségkavalkád receptet, ami önmagában is nagyon finom, laktató és kalóriaszegény, de akár párolt vagy grillezett húsokhoz is bátran fogyaszthatod.

 

Mediterrán zöldségkavalkád

 
Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg cukkini
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paprika
  • 20 dkg gomba
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

A padlizsánt és a cukkinit karikára vágjuk és enyhén besózzuk, addig állni hagyjuk míg a többi zöldséget előkészítjük.
A vöröshagymát félfőre, a zöldpaprikát karikára, a gombát cikkekre vágjuk.
Teflon serpenyőbe felmelegítjük az olíva olajat, rárakjuk a zöldségeket, ízesítjük apróra vágott bazsalikommal, borssal enyhén megpirítjuk.
Felöntjük egy kevés zöldsége alaplével és addig pároljuk míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Akkor a legfinomabb ha a benne lévő zöldségek picit ropogósak.

A recept 4 személyre szól, adagonként 167 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Ez egy isteni étel, meglepetést okoztam vele a családnak, de nagyon jól sikerült. Köszike.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.