Meggyes muffin

Már többször írtam, hogy az egyik kedvenc fogyókúrás édességem a muffin.

Azért szeretem mert nagyon gyorsan elkészíthető, rengetegféleképpen variálható, tökéletes ha vendégeket várunk és akkor is ha magunkkal akarjuk vinni például egy családi kirándulásra.

Lepd meg családod és vendégeid húsvét alkalmából a fincsi, fogyókúrás meggyes muffinnal!

 

Meggyes muffin

 

Hozzávalók:

  • 6 dkg zabkorpa
  • 3 dl sovány tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg meggy ( fagyasztott vagy cukormentes befőtt )
  • Ízlés szerint természetes édesítőszer

 

Hogyan készítsd el?

A tojássárgáját a természetes édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zabkorpát és a tejet.
A tésztához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert kemény habot,  majd a meggyet.
A muffin sütőformába papírkapszlikat teszünk, ezekbe oszlatjuk szét az elkészült muffin tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Akkor jó ha a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta ).

Darabonként kb. 100 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás


  1. Nagyon jól hangzik,kipróbálom. Remélem ízleni fog a családomnak is, de én is kíváncsi vagyok milyen lesz.

    Válasz

  2. Szia! Tegnap este megsütöttem a muffint, de szerintem valami gond van a zabkorpa, vagy a tej mennyiségével. Megkavartam és olyan lett az egész mint egy leves, nem mint egy tészta :-))) Egyébként finom lett!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.