Mi van a paprikába rejtve? (Recept)

Amikor először készítettem el ezt a receptet a család minden tagja furcsán nézett a tányéron csücsülő sült paprikára.

Na valami újabb őrült fogyókúrás kaja!– valami ehhez hasonlót lehetett leolvasni a fancsali arcokról, de mikor a paprika kalapja feltárult felragyogtak az arcok :-)!

Ni-ni mi van a paprikába rejtve? – és a kétkedők felragyogott arccal majszolták be a sült paprikát a benne elrejtett finomsággal együtt! 🙂

 

Sült paprikába rejtett tojás

 
Hozzávalók:

  • 4 db paprika
  • 4 db tojás
  • 5 dkg trappista sajt
  • Olívaolaj
  • Ízlés szerint tengeri só, bors, currypor

 

Hogyan készítsd el?
A paprikát jó alaposan megmossuk és levágjuk a tetejét a szár felőli részen, óvatosa kiszedjük belőle a magházat, picit megszórjuk a belsejét sóval.
Egy kisebb tűzálló edénybe egymás mellé ültetjük és mindegyikbe óvatosan beleütünk egy-egy tojást. Ízesítjük sóval, borssal és curryvel, majd megszórjuk a tojásokat reszelt sajttal.
A paprikák tetejét lefedjük a korábban levágott tetejükkel, meglocsoljuk olívaolajjal és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Ha ebédre fogyasztjuk ehetünk hozzá kevés frissen sült bagettet, de ezután irány az edzőterem! 🙂

A recept 4 személyre szól, adagonként: 214 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Nagyon finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ajánlom nektek.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.