Pikáns tökleves

Ha készítettél Halloween tökből lámpást vagy egyéb kerti díszt, a kivájt tökbélést nehogy kidobd!

Fincsi fogyókúrás leves készíthető belőle, melyet ehetsz ebédre sőt vacsorára is a fogyókúrád idején. 🙂

A leves akkor is elkészíthető ha nem készítettél töklámpást! 🙂

 

Pikáns tökleves

 
Hozzávalók:

  • 60 dkg tök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db narancs frissen facsart leve
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Ízlés szerint só és bors
  • Kevés természetes édesítőszer

 
Hogyan készítsd el?

A tököt felkockázzuk, a hagymát és a gyömbért apró darabokra aprítjuk.
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt és a gyömbért. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Ha egy picit hűlt rúdmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a frissen facsart narancs levet és újra felforraljuk.
Tálkákba szedjük, megszórjuk megpirított tökmaggal és már kanalazhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként 150 Kcal.
 
Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.