Pulykamell zöldségre halmozva

Ezt a remek fogyókúrás ételt fogyaszthatjuk ebédre vagy vacsorára egyaránt. kb. fél óra alatt elkészíthető.
A recept 4 személyre szól, a kész ételünk adagonként 330 Kcal-át tartalmaz.
 
A benne lévő cukkini rengeteg C vitamint és béta karotint tartalmaz és csökkenti a koleszterin szintet.
 
A fokhagyma erősíti az immunrendszert, vírus- és baktérium ölő hatása ismert. Kalciumot, káliumot és C-vitamint tartalmaz.

 

Pulykamell zöldségre halmozva

 
Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg pulykamell
  • 25 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 4 kanál ketcup
  • Tengeri só, bors, őrölt pirospaprika
  • Olívaolaj
  • 2 evőkanál fenyőmag ( el is maradhat )

 

Hogyan készítsd el?

A felszeletel pulykamellet sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük. Teflonserpenyőben felhevített olívaolajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd félre tesszük míg elkészítjük a salátát, de melegen tartjuk.

A megmosott cukkinit ( ha zsenge nem kell megpucolni ) apró kockákra daraboljuk. Az apróra vágott hagymával, fokhagymával együtt abban a lében amiben a húst kisütöttük megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paradicsomot is. A zöldségeket lyukas kanállal kikanalazzuk a serpenyőből és a pecsenyeléhez hozzáadjuk a ketchupot, jól átkavarjuk.

A zöldségeket egy tányérra halmozzuk majd a tetejébe ültetjük a pulykamellet, meglocsoljuk a ketchupos öntettel és megszórjuk pirított fenyőmaggal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.