Rizstej házilag

Remek rizstejet készíthetsz otthon házilag, melyet fogyaszthatsz önmagában vagy ízesítheted kakaóval, mézzel, de felhasználhatod fogyókúrás ételeid, italaid elkészítése során is.

A rizstejet fogyaszthatod akkor is laktózintoleranciád van vagy ha vegetáriánus vagy.

A rizstej tartalmaz: E- és B vitamint, keményítőt, fehérjét, vasat, kalciumot.


 
 
 
 

Rizstej

Hozzávalók:

  • 1 bögre barna vagy fehér rizs
  • Kb.  2-3 bögre tisztított víz vagy ásványvíz

Ebből a mennyiségből kb. 0,5 liter rizstejet készíthetünk.
 
Hogyan készítsd el?

A megtisztított rizst tedd egy lábasba és öntsd rá a vizet. Lassú tűzön kezd el főzni. Amint víz tejszerű, enyhén barnás színűvé válik szűrd le, majd a rizst öntsd fel újabb adag vízzel. Ezt a műveletet addig ismételd amíg sikerül tejet nyerned.  A végén a rizst jól nyomkodd át, hogy az utolsó csepp rizstej is kicsepegjen belőle.

Ezután már szürcsölheted is a fincsi rizstejet.

Mit csinálj a megmaradt rizzsel?

Felhasználhatod pudingokhoz, sütikhez, vagy készíthetsz belőle gyümölcsrizst!

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük