Sóskafőzelék

A spárgához hasonlóan a sóska is nagyon alacsony kalóriatartalmú növény, mely kora tavasztól kezdve vitaminnal, kalciummal és vassal látja el a szervezetet.
 
Készíthetsz belőle salátát, főzeléket, melyet bátran fogyaszthatsz a fogyókúra során.

 
 

Sóskafőzelék

 

Hozzávalók:

  • 75 dkg sóska
  • 2 dl sovány tej ( 1,5 %-os )
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • Ízlés szerint só és természetes édesítőszer

 

Hogyan készítsd el?

A megmosott, lecsepegtetett sóska leveleit apró darabokra tépkedjük, majd az olívaolajon fedő alatt pár perc alatt előpároljuk.
Az előpárolt sóskát ízesítjük ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel majd amikor felforrt ízlés szerint édesítjük és beleöntjük a villával felvert tojásokat is.
Folyamatos, gyors kavargatás közben forraljuk tovább még 1-2 perci és már készen is van a fogyókúrás sóskafőzelékünk.

A recept 4 személyre szól, adagonként 194 Kcal és 7 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.