Sütőtök turmix

Azt mondják a sütőtök akkor igazán finom ha megcsípi a dér!
Az idén még nem volt ilyen hideg,  szerencsére, de mi nem tudtuk kivárni a hideg napokat,  a hétvégén desszertnek sütőtök volt a vasárnapi ebéd után.

Alacsony kalóriatartalma ( 100 g/ 81 Kcal ) és magas rosttartalma miatt pedig a fogyókúra ideje alatt is bűntudat nélkül fogyaszthatod.

A maradékból ( feltéve ha marad :)) másnap készíthetsz fincsi sütőtök turmixot.

 

Sütőtök turmix

 
Hozzávalók:

  • Kb. fél sonkatök
  • 2-3 dl növényi tej vagy sovány tej
  • Ízlés szerint őrölt fahéj
  • Kevés természetes édesítőszer ( el is maradhat )

 

Hogyan készítsd el?

A megsült tök húsát kikaparjuk és a tejjel együtt turmixgépbe tesszük , majd jól össze turmixoljuk.
Szükség esetén kevés természetes édesítőszerrel ízesíthetjük.
Poharakba töltjük, tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal és már szürcsölhetjük is! 🙂

A recept 2 személyre szól.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.