Sütőtökfőzelék

Az egyik kedvenc őszi illetve téli csemegém a sütőtök. Ez a narancssárga tökféle rengeteg antioxidánst és béta-karotint tartalmaz. A vitaminok közül megtalálható benne az A-, a C- és az E-vitamin, de foszfor, kalcium és magnézium tartalma is igen magas.

Készíthetünk belőle remek salátát, pürét, krémlevest, de ha csak egyszerűen felcikkezzük, kimagozzuk és megsütjük ínycsiklandó desszerttel kedveskedhetünk családtagjainknak.

A sütőtökfőzeléket viszont még sosem próbáltam ki addig a napig míg egy kedves cukorbeteg ismerősöm el nem mesélte a következő receptet. Azóta sütőtök szezonban rendszeres kerül az asztalunkra ez az édes-krémes főzelékféle!

 

Sütőtökfőzelék

Hozzávalók:

 

Hogyan készítsd el?

A sütőtököt süsd meg sütőben, majd a sütőtök héját kapard le. A vajból és lisztből készíts fehér rántást és tedd bele a megsült sütőtök húsát. Öntsd fel tejjel, ízesítsd sóval, főzd jól össze. Ha kész szükség esetén ízesítheted természetes édesítőszerrel, de anélkül is nagyon finom 🙂
A recept 4 személyre készült. Adagonként 252 Kcal-át tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.