Tényleg ehetek pizzát a fogyókúra alatt?

A jó hír, hogy igen ehetünk pizzát a fogyókúra ideje alatt is.

Sőt nálunk hagyománya van a pizzasütésnek így farsang táján. Összeverbuváljuk a csapatot, mindenki saját egyéniségéhez mérten farsangi jelmezt ölt és kezdődhet a buli! Pizzasütéssel! 🙂  Közösen elkészítjük a tésztát és a feltétet, aztán ha elkészül együtt is faljuk be az egészet.

Ha Te is szereted a pizzát akkor itt egy jó kis recept amit nyugodtan elkészíthetsz a fogyókúra során is. 🙂

 

Fogyókúrás pizza

 
Hozzávalók:

 
Tésztához:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1-2 teáskanál olívaolaj
  • Ízlés szerint tengeri só

 
Feltét:

  • 6 db gomba
  • 2 db zsenge cukkini
  • 6-8 szem koktél paradicsom
  • Olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint tengeri só, bazsalikom, kakukkfű
  • Kb. 10 dkg Parmezán sajt

 

Hogyan készítsd el?

Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszt, az olívaolaj és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ha van robotgépünk akkor azzal, ha nincs akkor kézzel jól kidolgozzuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tésztánk kel van idő elkészíteni a feltétet. A koktélparadicsomokat félbe, a cukkinit karikára,a gombákat vékony szeletekre vágjuk.
A felaprított zöldségeket befűszerezzük, közben az olívaolajt összekeverjük a zúzott fokhagymával.

A megkelt tésztát négy felé osztjuk, kerek formát nyújtunk belőle, majd tepsibe tesszük. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, ráhalmozzuk a fűszeres zöldségeket, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

A recept 4 személyre szól, adagonként 339 Kcal és 44 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.