Tökfőzelék

Ez az a főzelék fajta amelyik igencsak megosztott hírnévnek örvend. Van aki szereti és van aki rá sem bír nézni, de olyan nincs aki a kettő között lenne :-)!
Személy szerint az egyik kedvenc főzelék típusom, szívesen fogyasztom friss vagy fagyasztott ( télire mindig teszek el gyalult tököt a frigóba ) tökből egyaránt, kaporral és kapor nélkül, nekem még feltét sem kell hozzá!

Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 80 dkg gyalult tök
  • kb. 4 dl víz
  • 2 dl joghurt
  • 1 kis fej hagyma
  • Pirospaprika
  • Kapor
  • Tengeri só, bors

Hogyan készítsd el?

A hagymát apróra vágva üvegesre párolom, majd a tűzről levéve megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel és bele teszem a gyalult tököt. Sózom, borsozom és puhára főzöm.
Ezután a joghurtba elkeverem az apróra vágott kaprot és a főzelékbe öntöm, még egyszer jól átforralom és már tálalom is! 🙂
A recept 4 személyre szól, a tökfőzeléket fogyókúra során is bátran fogyaszthatod, mert egy adag belőle kb. 140 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.