Zabkorpás piskóta

Én bizony édes szájú vagyok! Nem azt mondom, hogy minden étkezést desszerttel zárok, de ha az ebédem mondjuk egy könnyű saláta volt, akkor szívesen és bűntudat nélkül eszem egy szeletet a kedvenc sütimből. Arra ügyelek, hogy főként saját készítésű, “alacsony” kalóriatartalmú , fogyókúrás süti legyen, olyan mint a zabkorpás piskóta!

 

Zabkorpás piskóta

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál zabkorpa
  • 6 tojás
  • 4 teáskanál Stevia por
  • 10 evőkanál víz
  • 1 teáskanál szalalkáli
  • Pici olaj

Hogyan készítsd el?

A tojássárgáját habosra keverjük a Steviaval, majd hozzákeverjük a zabkorpát, a szalalkálit, a 10 evőkanál vizet, és óvatosan bele forgatjuk a tojásfehérje habját is.
A tepsit kiolajozzuk, ezzel megakadályozzuk, hogy a sütink leragadjon, beleöntjük a kevert tésztát és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Fontos: A sütési idő alatt ne nyissuk ki a sütőt!!

1 szelet zabkorpás piskóta: 68/ Kcal.
 
 
Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás


  1. Ha szabad kérdeznem,Mi az a sztevia por.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.