Fogyókúra Hírek a nagyvilágból: Öngyilkosság vagy fogyás

Csak a túlsúlyos ember tudja milyen nehéz megszabadulni a  ránk rakódott plusz kilóktól!

Vannak akik egész életükben fogyókúráznak mégsem sikerül tartós eredményt elérniük és vannak azok akik vesznek egy mély levegőt és fenekestül felfordítják eddigi életüket.

Ők azok
akik sikertörténeteikkel kápráztatnak el minket. A sikertörténetek melyekből sokan tanulnak, de még többen csak irigykedve tekintenek rájuk, közben pedig arra gondolnak neki könnyű volt mert…

Pedig a valóság az, hogy nekik sem volt könnyű. Elindultak egy úton, mely lemondásokkal és kemény munkával volt kikövezve, de nem adták fel küzdöttek, meneteletek előre mert a cél minden nap ott lebegett a szemük előtt.

Úgy gondolom az ő történetük erőt adhat azoknak akik még az út elején járnak, ezért ma megosztok veletek egy sikertörténetet, bízva abba, hogy ebből erőt tudtok meríteni a nehezebb napokon és nem pedig kifogásokat találtok nekik miért sikerülhetett.

 

David Smith 26 évesen közel 300 kilót nyomott. A kilókkal való harca 7 évesen kezdődött amikor is egyik közeli barátja szexuálisan zaklatta őt. David nem tudta ezt feldolgozni, mélyen hallgatott róla és közben egyre inkább befelé fordult.
Félt az újabb bántalmazástól ezért megszakította a kapcsolatot a barátaival, amikor csak tehette otthon maradt a négy fal között. Belül marcangolta ami vele történt ezért, hogy csillapítsa fájdalmát enni kezdett.
Ahogy rakódtak rá a plusz kilók úgy vált egyre inkább az iskola társai célpontjává. Kiközösítették, kicsúfolták, gyakran megdobálták kövekkel, könyvekkel, olykor emberi és állati ürülékkel is.
Ezek hatására kezdte gyűlölni az embereket és még inkább saját világába zárkózott. Helyzetét súlyosbította, hogy édesanyja meghalt rákban. Elveszítette az egyetlen embert akire számíthatott, aki még így kövéren is szerette, aki támasza lehetett, innentől kezdve nem érdekelte más csak az evés.
Tudta, hogy a túlsúlya az ami elvette tőle az életét, de első gondolata mégsem a fogyás hanem az öngyilkosság volt. Meg akarta magát semmisíteni, hogy az emberek ne tudjanak tovább gúnyolódni rajta, azon gondolkodott, hogy felgyújtja magát így eltűnik a hatalmas nagy kövér teste.
Talán az életösztön vezette más irányba a férfi gondolatait, de rájött arra, hogy nem önmagát hanem a félelmét kell elpusztítania.  Mi volt a félelme? A saját teste! Szembe kellett néznie önmagával, ezért fényképeket és levelet küldött egy tv műsorba aminek a fitnesz és az egészséges életmód volt a témája.
A műsorvezető Chris Powell fitnesz edző volt, akit megérintett  David története ezért együtt belevágtak a hatalmas feladatba. Apró lépésekben haladtak előre, először fokozatosan megváltoztatták az étkezést, fokozatosan vezették be a testmozgást és a mérleg nyelve elkezdett visszafelé haladni. David lefogyasztásánál nem alkalmaztak orvosi beavatkozást, nem használtak fogyasztótablettákat, mégis 185 kilótól szabadult meg 3 év alatt.
David élete mára teljesen megváltozott, igyekszik elfelejteni a régi időket és élni az új egészséges életét. Személyi edzőként dolgozik, segít másoknak végigmenni azon az úton, melyen Ő sikeresen végigment, de tudja soha többet nem térhet és nem is akar visszatérni régi életéhez!

David Smith fogyásának fotóit itt tudod megnézni >>

Neked van sikertörténeted? Ismersz olyan embert akinek sikerült megszabadulni a felesleges kilóktól? Oszd meg Velünk most, hogy másoknak erőt, kitartást adjon!

3 hozzászólás


 1. Ha a hasad a combod közepéig ér és menni is nehéz nem hogy futni és még szegény is vagy hogy azt egyél ami egészséges akkor soha nem tudsz lefogyni mert senki sem segít rajtad még tanácsokkal sem hisz az “ilyen”embereknek nincs miből fizetni és ebbe a világba pénz nélkül senki sem áll veled szóba.142kilóbol soha nem lessz 60kilo.

  Válasz

  1. Kedves Zsuzsa,
   Kérlek írd meg, hogy milyen segítségre lenne szükséged!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük