Nagy falat a fogyókúra?

Te tudod hogyan kell elfogyasztani egy elefántot? Falatonként! 🙂

Itt az újév és úgy szeretnéd ha tavasszal már nem kéne takargatni hurkás lábad, nagy feneked, lógó hasad, de a nagy változtatás olyan nehéz!

A nagy változtatás hatalmas falat, melyet az ember alig bír letuszkolni a torkán. Ezért inkább meg sem próbálja, helyette inkább kifogásokat keres. Kifogásokat, melyek remek ürügyként szolgálnak a fogyókúra elodázására.

“Macerás külön főzni a családnak! Nincs időm, pénzem lejárni az edzőterembe! Már annyi fogyókúrán vagyok túl nekem úgysem sikerül! Az egész családom ilyen fajta, génjeinkben van a kövérség!” – Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal meggyőzöd magad arról miért ne kezd el a fogyókúrád!

Pedig gondold csak végig, egy gyerkőcnek milyen nehéz megtanulni, a számunkra olyan egyértelmű dolgot, mint a beszéd. Ő sem rögtön mondatokban kezd el veled kommunikálni. Először megpróbálja utánozni anyát, apát. Próbál szavakat formálni pici szájával. Ezek kezdetben tényleg csak próbálkozások, az ő maga kis nyelvén, de nem adja fel! Minden nap gyakorol  addig míg végül sikerül kimondani a szavakat. A következő lépés, hogy a a szavakat mondattá formálja és ezután már hallgathatjuk az Ő édes locsogását.
Apró lépésekben sajátítja el a beszédet!
 
 
Neked is apró lépésekkel kell elsajátítanod  a fogyókúrát, az életmódváltást.
 
Szeretnél Te is karcsú és egészséges lenni? Változtass eddigi szokásaidon apránként!

  • Először iktasd ki étrendedből a fehér lisztből készült péksüteményeket. Ha nagyon szeretnél kenyeret enni akkor az teljes kiőrlésű lisztből készüljön.
  • Ha eddig minden nap ettél édességet, akkor ezt iktasd ki a mindennapjaidból. Jelölj ki hetente egy napot amikor egyik étkezésed édességgel zárod.
  • Eddig rendszertelenül ettél? Vigyél rendszert az étkezéseidbe. Tervezd meg a nap melyik szakában mit fogsz enni.
  • Rengeteget nassolsz? A chipszet, csokit, kekszeket cseréld le egészséges nasira. Egyél helyettük gyümölcsöt, egy fél marék diót, mogyorót, rágcsálj nyers sárgarépát.
  • Szeretnél többet mozogni? Kezd napi fél óra sétával kerékpározással, vagy tornázz otthon fél órát. Később amikor tested már hozzászokott a terheléshez növelheted az időt és az intenzitást.

 

Minden bevezetett új szokásodnak 21 napra van szüksége.

21 nap, azaz 3 hét és a szokások beépülnek a mindennapjaidba, rutinná válnak. Nem kell majd görcsösen odafigyelni rájuk, ugyanúgy hozzá fognaka tartozni a hétköznapjaidhoz, mint a reggeli fogmosás, vagy az esti tusi.

Nem kell 2 hét alatt megszabadulni 20 kiló súlyfeleslegtől!
Nézd meg azokat akik gyors, drasztikus fogyókúrába kezdtek! Mit értek el? Félúton feladták vagy pár hónap múlva a dupláját hízták vissza.

Kezd el még ma a fogyókúrát! Haladj apró lépésekkel előre és a siker nem marad el!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük