Tényleg a fogyókúra a legjobb megoldás?

Szinte megszámolhatatlan hány és hány fogyókúra módszert próbáltam már ki több-kevesebb sikerrel.
Volt, hogy több hónapig sanyargattam szervezetem a lehető legminimálisabbra csökkentett kalóriabevitellel. Az egyoldalú diéták során 1 hét után rá sem bírtam nézni az adott ételre. A kalóriatáblázatok mindenhol nálam voltak és minden étkezésnél eszeveszett számolásban kezdem, hogy mikor mennyi kalóriát vittem be és mennyit lehet még a nap folyamán bevinnem.

Hazudnék ha azt mondanám, hogy egyiknek sem volt hatása! A legtöbbel sikerült sikert elérnem, de amint letelt a fogyókúra ideje már pattogott is vissza az örökre elvesztettnek hitt kilóim tömkelege. Sőt megesett, hogy sokkal többet híztam vissza mint amennyit a fogyókúra során leadtam. Az újra és újra elkezdett diéták, majd azok befejezése áldásos hatásaként egyre kövérebb és kövérebb lettem.

Ma már tudom, hogy a fogyókúra a legrosszabb amit elkövethetsz önmagaddal és szervezeteddel szemben. A hatása pont addig tart míg a diétád aztán jön a jojo efektus és az újabb hízási fázis.

Senki ne gondolja, hogy X hónap alatt leadja súlyfeleslegét, majd mindent ott folytathat ahol a diéta előtt. Azaz újra reggeltől estig nyamnyog valamit, főleg valami édeset aztán valami sósat stb. stb.

A tartós hatást életmód változtatással éred el!

Tudom most feljajdultál! Mert nem akarsz lemondani a rántott húsról, a péksüteményről, a sós mogyoróról és olyan nehéz elindulni sportolni, mozogni sokkal jobb lehuppanni a számítógép elé vagy a tv elé.

Lehet, hogy elcsépeltnek tűnik, de ha a mostani életmódoddal csak hízol és hízol akkor nincs más megoldás változtatni kell rajta! Hidd el sokkal egyszerűbb mint hinnéd és az eredmény kárpótól majd! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük