Ami ízlik az ártalmas… vagy mégsem?

Ami ízlik az ártalmas! ( a fogyókúrádnak ) – olvashattátok a Fogyókúrablog.hu  facebook oldalán. Nagyon sokan egyetértettetek ezzel a mondással. A jó hír, hogy egy pici odafigyeléssel, új receptek kipróbálásával, igenis lehet olyan finomságokat  beiktatni az étrendünkbe a fogyókúránk során, melyeket eddig messze elkerültünk, vagy ami még rosszabb,  bűntudattal fogyasztottunk.

Az első ilyen kedvenc, ami felmerült a kakaós palacsinta. Tegye fel a kezét az aki nem szereti a palacsintát! A finom tésztában olvadó kakaó, vagy a citromos túró, a Nagymama féle dió töltelék. Hmmm… Most tegye fel a kezét az aki lemondana ezekről a finomságokról! 🙂

A fogyókúrás palacsinta recept segítségével anélkül engedhetsz időnként a csábításnak, hogy ártanál vele a diétádnak!

Fogyókúrás palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 db tojás
  • Csipetnyi só
  • Szénsavmentes ásványvíz

Hogyan készítsd el?

Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a hagyományos palacsintát.  Azaz a lisztet, a tojást, a csipet sót és annyi ásványvizet amennyit felvesz,  csomómentesre keverünk.
A serpenyőt felhevítjük, kevés olívaolajjal kikenjük és kisütjük a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 10-12 palacsinta lesz, melyet megtölthetsz kakaó és természetes édesítőszer keverékével, cukormentes lekvárral stb.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Neked mi az ami ízlik,  de tudod, hogy nem tesz jót a fogyókúrádnak?
Oszd meg velünk Te is ide kattintva >>
vagy a hozzászólások között!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük