Csőbe húzott fogyókúra: Tepsis brokkoli

A tepsis brokkoli más néven csőben sült brokkolit nyugodtan elkészítheted a család összes tagjának köretként vagy főételként egyaránt.
 
A fogyókúra alatt jobb ha önmagában főételként fogyasztod.
 
A brokkoli tartalmaz folsavat, C-,B3-,B5-vitamint, béta-karotint, kalciumot, magnéziumot és foszfort.
Jótékony hatása a szervezetre: Antioxidáns, vírusölő, tisztítja a májat és a beleket.

 

Tepsis azaz csőben sült brokkoli

Hozzávalók:

  • 60 dkg brokkoli
  • 10 dkg vékony szelet sajt
  • 2 dl tej vagy növényi tej
  • 1 tojás
  • Csipet szerecsendió
  • Olívaolaj
  • Tengeri só, bors ízlés szerint

 

Hogyan készítsd el?

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Vigyázat hamar szétfő! A félkész brokkolit leszűrjük és jól lecsöpögtetjük, majd olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét befedjük a sajtszeletekkel. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tengeri sót, borsot és a szerecsendiót majd a tejet vagy növényi tejet is. A tojásos egyveleget a sajttal borított brokkolira öntjük és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
 
A mennyiség kb. 4 személye elegendő. Adagonként: 224 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük