A tepsis brokkoli más néven csőben sült brokkolit nyugodtan elkészítheted a család összes tagjának köretként vagy főételként egyaránt.
A fogyókúra alatt jobb ha önmagában főételként fogyasztod.
A brokkoli tartalmaz folsavat, C-,B3-,B5-vitamint, béta-karotint, kalciumot, magnéziumot és foszfort.
Jótékony hatása a szervezetre: Antioxidáns, vírusölő, tisztítja a májat és a beleket.
Tepsis azaz csőben sült brokkoli
Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli
- 10 dkg vékony szelet sajt
- 2 dl tej vagy növényi tej
- 1 tojás
- Csipet szerecsendió
- Olívaolaj
- Tengeri só, bors ízlés szerint
Hogyan készítsd el?
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Vigyázat hamar szétfő! A félkész brokkolit leszűrjük és jól lecsöpögtetjük, majd olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét befedjük a sajtszeletekkel. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tengeri sót, borsot és a szerecsendiót majd a tejet vagy növényi tejet is. A tojásos egyveleget a sajttal borított brokkolira öntjük és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A mennyiség kb. 4 személye elegendő. Adagonként: 224 Kcal.
Jó étvágyat hozzá!