Nagyon keveset hallani a birsalmáról, pedig számtalan jótékony hatással bír szervezetünkre.
Pektintartalma segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító.
Magas C-, A-, B1-, B2-vitamin tartalma és ásványi anyag tartalma.
100 g birsalma mindössze 68 Kcal tartalmaz.
Készíthetünk belőle kompótot, desszertet, köretet vagy levest egyaránt.
Fogyókúrás birsalma leves
Hozzávalók:
- 4 db birsalma
- 2 dl sovány tej vagy joghurt
- 1 db citrom frissen facsart leve
- Ízlés szerint fahéj és természetes édesítőszer
- 6-7 db szegfűszeg
- Pici só
- kb. 1 evőkanál étkezési keményítő
Hogyan készítsd el?
A birsalmák magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt felkockázzuk és annyi vízbe tesszük, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, frissen facsart citromlével és természetes édesítőszerrel, majd addig főzzük míg a birsalma megpuhul. A tejet vagy joghurtot összekeverjük az étkezési keményítővel és ezzel habarjuk be a levesünket. Picit még főzzük, majd rúdmixerrel vagy turmixgép segítségével pürésítjük.
Tipp: A turmixolás vegyünk ki a félig elkészült levesünkből néhány birsalma kockát. Tálaláskor ezeket tegyük a tányérra, merjük rá a levest, majd szórjuk meg kevés pirított mandulával!
A recept 4 személyre szól!
Hidegen és langyosan is nagyon finom! Jó étvágyat hozzá! 🙂