A brokkoli, melyet az egyik unokatesóm csak zöld karfiolnak hív tele-tele van vitaminnal, ásványianyaggal. Főként C-vitamint és béta-karotint tartalmaz, de jelentős mennyiségben megtalálható benne a B1, B2 és B3 vitamin valamint a kalcium is.
Ebből a harsogó zöld növényből 15 perc alatt fincsi levest készíthetünk magunknak és családunknak, melyet a fogyókúránk alatt is bátran fogyaszthatunk melegen és hidegen egyaránt.
Brokkolikrémleves:
Hozzávalók:
4 személy részére:
- Kb. 60 dkg Brokkoli
- 12 dl zöldséges alaplé
- Tengeri só, bors ízlés szerint
- Mandulaforgács ízlés szerint
Hogyan készítsd el?
A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó vízben kb. 6-7 percig pároljuk. Az így előkészített brokkolit és az alaplevet botmixerrel összeturmixoljuk, ízesítjük, tálkákba öntjük.
A mandulaforgácsot serpenyőben megpirítjuk az elkészített levesünket ezzel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!