Fogyókúrás Gyümölcsfagyi

Hétvégén Nagyókámnál jártam és mivel kertje roskadásig van a finomabbnál finomabb gyümölcsökkel bizony jól megszedtem kosaram és bespájzoltam magamnak a heti gyümölcsadagot. Ha megéhezem csak bekapok egy két szemet a friss gyümölcsből, vagy csinálok belőle gyümölcs salit esetleg smoothie-t, de ilyenkor készítem elő a gyümölcsfagyinak valót is, mert ugye sosem lehet tudni mikor kívánom meg a hűsítő finomságot 🙂 !

 
 
 
 

Fogyókúrás gyümölcsfagyi

 
Hozzávalók:

  • Bármilyen otthon lévő fagyasztott gyümölcs pl. banán, cseresznye, szilva, málna, szőlő, eper, barack, dinnye stb.
  • Méz
  • Szegfűszeg,  őrölt fahéj,  vaníliadarab

 

Hogyan készítsd el?

A fagyi elkészítése előtt legalább 1 nappal tisztítsd meg és magozd ki a  gyümölcsöket, ha szükséges ( pl. banán, dinnye )  vágd apró darabokra.  Az így előkészített gyümölcsöket keverd össze az ízesítésre használt mézzel, fűszerekkel majd fagyaszd le akkora adagokba, hogy az otthon talált daráló torkába még be tudd tenni. Amikor megkívánod a fogyókúrás gyümölcsfagyit nincs más dolgod mint előveszel a lefagyasztott gyümölcsadagból és ledarálod az éppen kéznél lévő kézi vagy gépi darálón.  A kész gyümölcsfagyit rakd kelyhekbe díszítsd kedved és fantáziád szerint ( friss gyümölcs,  mentalevél,  mandulaforgács stb. ) és már kanalazhatod is a hűsítő fogyókúrás fagyit.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük