Aki fogyókúrázik az tudja, hogy messze el kell kerülnie a zsírban sült ételeket mint például a sült krumpli, rántott hús, rántott hal.
Sok családnál viszont az ünnepi vacsora egyik fő fogása a rántott hal. A jó hír, hogy ezt a fogást sem kell mellőznünk a fogyókúra ideje alatt.
Picit módosítanunk kell az eredeti recepten és máris ehetjük a finom, fogyókúrás rántott pontyunkat.
Fogyókúrás rántott ponty
Hozzávalók:
- 6 szelet pontyfilé
- Ízlés szerint tengeri só
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 db tojás
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 dl olaj
- Citrom
Hogyan készítsd el?
A halszeleteket besózva kb. fél órán keresztül állni hagyjuk. A panírozás ugyanúgy történik mint hagyományosan azaz először a teljes kiőrlésű búzalisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg a pontyszeleteket úgy, hogy mindenhol elfedje a bunda. Az olajat egy mélyebb edénybe öntjük és az előkészített halszeletek mindkét oldalát az olajba mártjuk.
A teflonserpenyőt olaj nélkül felhevítjük, majd ebbe tesszük a szeleteket. Fedő alatt kezdjük sütni az egyik oldalát mikor az megpirult megfordítjuk és fedő nélkül a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálaláskor citromkarikával és petrezselyemzölddel díszítjük.
A recept 6 személyre szól, adagonként 293 Kcal.
Jó étvágyat hozzá!
Permalink