Fogyókúrás rizottó

Nagyon szeretem a rizottót, de nem szeretem elkészíteni mert számomra nagyon macerás. A rizst elkészíteni nem kezdő konyhatündérnek való mulatság. A tasakos rizs pedig nekem legtöbbször íztelen. Ezért kitaláltam egy kezdőknek is igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető rizottót, melyt nyugodtan beilleszthetsz a fogyókúrádba is.
Ez pedig nem más mint a…

 

Zöldséges rizottó kuszkuszból

Mi is az a kuszkusz?

A kuszkusz Észak-Afrika jellegzetes étele, melyet házilag készítenek el. Búzadara, liszt és  kevés sós víz egyvelegét  gyúrják, morzsolják, gőzölik, majd  különböző méretű szitán szétválogatják az apró golyócskákat. Az osztályozás után napon megszárítják és már el is készült a kuszkusz.
Szerencsére nálunk boltokban kapható így nem kell házilag előállítani és amint beszereztük a kuszkuszt már készíthetjük is a zöldséges rizottónkat:

Hozzávalók:

  • kb. 1 dl kuszkusz
  • 1,5 dl víz
  • tengeri só, bors, zöld fűszerek
  • 2-3 bögre zöldség ( bármi amit otthon találsz ) nekem ,most zöldbabom, kukoricám, zöldborsóm és piros húsú paprikám volt itthon.

Hogyan készítsd el?

Az 1 dl kuszkuszt kb. másfélszer annyi, jelen esetben 1,5 dl forrásban lévő befűszerezett vízhez öntjük. Villával jól átkeverjük, lehúzzuk a tűzről fedővel letakarjuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a szemek megpuhulnak.
Míg a kuszkuszunk elkészül bármilyen otthon talált zöldséget megtisztítunk felaprítjuk ( ha nincs más használhatunk fagyasztott zöldségkeveréket is ) megpároljuk.
Az elkészült kuszkuszhoz öntjük a párolt zöldséget, villával átforgatjuk és már kész is a fogyókúrás rizottónk.

 

Tipp:

Formázhatjuk úgy, hogy egy kis tálkába tesszük és egy lapos tányérra borítjuk.
Díszíthetjük petrezselyem zölddel, paradicsomszeletekkel.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük