Ezt a salátát főként akkor készítem mikor vendégeket várok, vagy összejön a család mivel 1 db kínai kelből bőséges adag lesz.
Fogyasztható önmagában vagy húsok mellé köretként feltálalva is.
A kínai kel a kelkáposzta és a római fejes káposzta ötvözete. Sokkal könnyebben emészthető mint a többi káposzta, nem okoz puffadást.
Vásárlásakor ügyeljünk, hogy mindig a kemény, tömör fejű, legnehezebb kínai kelt válasszuk, amelyiken még nincsenek barna foltok.
Kínai kel saláta
- 1 fej kínai kel
- 1 doboz morzsolt csemege kukorica
- 1 fej lila hagyma
- 1,5 pohár nagy joghurt, kefir vagy sovány tejföl
- Majonéz, bors, tengeri só, frissen facsart citromlé
Hogyan készítsd el?
A kínai kelt hosszában vágd félbe, az alsó kemény részét távolítsd el, majd jól mosd meg. Lecsöpögtetés után vágd apró csíkokra és tedd bele egy nagy tálba.
A hagymát apróra vágva vagy félfőre vágva, a csemege kukoricát lecsöpögtetve add a kínai kelhez.
Ezután készítsd el az öntetet.
A két doboz joghurthoz vagy kefirhez ízlés szerint adj majonézt, sót, borsot, citromlét sz.e. pici természetes édesítőszert. A kész dresszinggel öntsd nyakon a zöldségeket és jól keverd össze.
Már fogyasztható is, de picit pihentetve a hűtőben az ízek összeérnek és még finomabb lesz a salátánk.
Jó étvágyat hozzá!