Fáradtan és éhesen huppantunk le a kanapéra Zsuzska barátnőmmel shoppingolás után.
Gyorsan elkészíthető, fincsi, fogyókúrás ebédre volt szükségünk.
– Mi lenne ha gyrost ennénk? – vetettem fel Zsuzskának.
– Na neeee! – sikított fel- Tudod, hogy fogyókúrázom!
– Pont ez a szép benne gyorsan összeütjük és még a fogyókúrádnak sem árt!
– Akkor jöhet!- válaszolta megkönnyebbülten
Birtokba vettük a konyhát. Zsuzska a salátát én pedig a gyros husit készítettem el. Remek hangulatban és szinte pikk-pakk elkészült a kora délutáni ebédünk.
A kész remekművet lelkiismeret furdalás nélkül faltuk be hiszen tudtuk, hogy ismét egy fincsi de fogyókúrás kajcsit sikerült elfogyasztanunk.
Gyros husi:
Hozzávalók:
|
Hogyan készítsd el?
A csirkemellet bőrözd le, mosd meg majd vágd csíkokra. Teflonserpenyőben hevíts olívaolajat erre tedd a csirkemellet és fehérítsd ki, ezután szórd meg gyros fűszerkeverékkel és párold készre. Ha szükségesnek érzed párolásnál önts rá pici vizet.
Görög saláta:
Hozzávalók:
|
Hogyan készítsd el?
Vágd kockára a megtisztított paradicsomot, paprikát, uborkát és fetasajtot. Szórd meg apróra vágott zöldhagymával és olívabogyóval. Kevés olívaolajba facsarj citromlevet ezzel az öntettel öntsd le a salátát. Óvatosan forgasd össze és díszítsd apróra vágott bazsalikommal.
Öntet:
Hozzávalók:
|
Hogyan készítsd el?
Önts bele egy pohár joghurtot egy pici csavaros üvegbe. Reszelj bele fokhagymát. Ízesítsd sóval és borssal. Csavard rá a tetejét rázd össze és már kész is az önteted amit gyrosos görög salátád mellé tálalhatsz.
Permalink
Ez nagyon finom!!! En is szoktam ilyen salatat kesziteni.