Neked mi jut eszedbe a mexikói konyháról? Már hallom is ahogy rávágod: “kukorica“!
Pedig az eredeti mexikói konyhára leginkább a tortilla, a chili paprika és a bab a jellemző, mivel ezek közül az egyik biztosan szerepel az elkészített ételeikben.
Nálunk mégis a kukoricás ételek híresültek el mexikói ételként, ezért ma egy igazi magyar-mexikói vagyis hamis mexikói levest hoztam Nektek, amit lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthetsz a fogyókúrádba és nagyon fincsi! 🙂
Hamis mexikói leves
Hozzávalók:
- 50 dkg csemegekukorica ( dobozos )
- 1 db piros húsú paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Fél csípős paprika
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 liter zöldséges alaplé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 dl sovány tejföl
- 1 db paradicsom
- Fél csokor petrezselyem
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
Az olíva olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kukoricát, a kockára vágott paprikát és a csípős paprikát is. Felöntjük 1 liter zöldséges alaplével, majd kb. 30 percig főzzük.
Ezután 4 evőkanálnyit kiveszünk a leves sűrűjéből, a maradékot rúdmixerrel összeturmixoljuk úgy, hogy a levesünk darabos legyen. Az étkezési keményítőt fél liter vízben feloldjuk és a darabosra turmixolt leveshez adjuk. Ha kell ízesítjük tengeri sóval, borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt és jól átforraljuk.
Tálalás: Minden tányérba teszünk 1-1 evőkanálnyit a félretett leves sűrűjéből, erre merjük rá a levest, melyet díszítünk apróra vágott paradicsommal és petrezselyem levéllel díszítjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 201 Kcal.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Permalink
Nekem kicsit bonyolultnak tűnik a recept, de a kisfiam nagyon szereti a kukoricát. Igaz levesbe még nem evett, de talán ízlene neki.