Készíts müzlit otthon

A müzli egybeolvadt a fogyókúrával és az egészséges életmóddal.

Pedig a boltokban kapható müzli  tele van cukorral és hozzáadott adalékanyagokkal.
A legjobb ha otthon, saját kezűleg készítjük el a reggelire vagy vacsorára szánt müzlinket. 🙂

A recept amit ma megosztok Veletek  kedvetek szerint variálható, módosítható!

 

Házi müzli

 
Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 10 dkg puffasztott rizs
  • 10 dkg durvára tört mogyoró
  • 10 dkg durvára tört mandula
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 10 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint

 

Hogyan készítsd el?

A hozzávalókat összekeverjük és egy csavaros üvegben tároljuk.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy korai vacsorára egyaránt. Ilyenkor kb. 2-3 evőkanálnyi müzlit egy tálkába szedünk. Leönthetjük sovány tejjel, joghurttal, kefirrel vagy frissen facsart gyümölcslével.

Adagonként kb. 330 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük