A müzli egybeolvadt a fogyókúrával és az egészséges életmóddal.
Pedig a boltokban kapható müzli tele van cukorral és hozzáadott adalékanyagokkal.
A legjobb ha otthon, saját kezűleg készítjük el a reggelire vagy vacsorára szánt müzlinket. 🙂
A recept amit ma megosztok Veletek kedvetek szerint variálható, módosítható!
Házi müzli
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg puffasztott rizs
- 10 dkg durvára tört mogyoró
- 10 dkg durvára tört mandula
- 10 dkg durvára tört dió
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 10 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint
Hogyan készítsd el?
A hozzávalókat összekeverjük és egy csavaros üvegben tároljuk.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy korai vacsorára egyaránt. Ilyenkor kb. 2-3 evőkanálnyi müzlit egy tálkába szedünk. Leönthetjük sovány tejjel, joghurttal, kefirrel vagy frissen facsart gyümölcslével.
Adagonként kb. 330 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink